Een behouden Vlucht...

01-01-2014 00:00

"May the wind under your wings bear you

where the sun sails and the moon walks,"

Gandalf

 

Moge je het absoluut vertrouwen bewaren in de ongeziene kracht en leiding die steeds aanwezig is in je hart en jou helpt om je Levensreis tot een goed einde te brengen.

Mogen de woorden van Gandalf, de wijze Magiër uit het boek en de film The Hobbit, jou vergezellen op je ‘vlucht’.

Mag je dan ook de moed vinden om je vleugels uit te slaan en je te laten dragen door de winden van de Gnosis die je veilig Thuis zullen brengen.

En moge je dan trouw aan je hart je weg vervolgen opdat je niet verstrikt raakt in de vele misleidingen die zich nog zullen aandienen.

Want steeds zal het er op aankomen een heldere blik te bewaren om te kunnen onderscheiden, te blijven standhouden en door te zetten.

Soms zal het lijken verdwaald te zijn in een dichtbegroeid bos ook al is de einder zo nabij…..

 

“This is not the Greenwood of old”  

zegt Gandalf in het tweede deel van de trilogie ‘the Hobbit’,

“the very air of the forest is heavy with illusion

that will seek to enter your mind and lead you astray.

You must stay on the path, do not leave it.

If you do, you'll never find it again.

No matter what may come, stay on the path!”

 

Een krachtige boodschap is dit voor deze tijd waarin bewust en met gulle hand veel zand in de ogen wordt gestrooid waardoor het hart in verwarring raakt en straks door de bomen het bos niet meer wordt gezien.

Alles lijkt ontketend te worden op deze aarde en zo eindigt ook het tweede deel van The Hobbit met de titel ‘The Desolation of Smaug ‘.

Het Reisgezelschap is aangekomen aan de Eenzame Berg, om hun verloren koninkrijk Erebor en hun schat te heroveren die bewaakt wordt door de draak Smaug. Daarvoor hebben ze de Arkensteen nodig, een heilige edelsteen of ook wel het Hart van de Berg genoemd.                                       

Ze betreden de schuilplaats van de nu heersende heer en meester waardoor hij ontwaakt uit zijn zelfgenoegzame slaap.

Woedend verlaat hij zijn schuilplaats om zijn grote slag te slaan en alles te verwoesten op zijn tocht, ook het vreedzame thuisland van de kleine Hobbit, de held, Bilbo Balings ....

 

Wat een indringende allegorie is deze film voor de mens in dit tijdsgewricht! We wezen gewaarschuwd ,zo lijkt het wel, maar tegelijkertijd ook aangemoedigd om de Parel of de Steen der Wijzen of de Graal...terug te bemachtigen, omdat dit kleinood onontbeerlijk is om het verloren gegane koninkrijk opnieuw te herstellen. Zo spreken ook de oude ‘geschriften’ tot ons in verschillende bewoordingen en herkennen we diezelfde taal in de vele mythes en legenden. Steeds worden we er weer aan herinnerd …

Wees dus waakzaam en standvastig en heb bovenal Lief.              

Win  aan  onderscheid door je Ware Zelf te leren kennen tijdens jouw ‘vlucht’, zo leer je ook de buitenwereld zien en kennen zoals hij in werkelijkheid is en zal je niet meer misleid kunnen worden.  De innerlijke Licht- en Liefdeskracht wordt jouw vreedzame wapen en schild, waartegen geen Draak bestand is.

 

‘Ken wat voor uw gelaat is

en wat u verborgen is

zal u onthuld worden

want niets is verborgen

dat niet openbaar zal worden.’

zegt Jezus in het Thomasevangelie.

 

Wat hebben we dan nog te vrezen als God met en in ons is,

wanneer we Kennen en Gekend zijn en we zodoende helder kunnen zien en horen en aldus zullen handelen?

 

(M)cirkelpunt

 

Evenstar-Lord of the Rings

youtu.be/lgVM6HFFj28

 

 

 
Terug