We leven met zijn allen in een gekkenhuis en vinden dat normaal, aldus Icke tijdens zijn show Awaken. “Niemand hoeft honger te lijden of dakloos te zijn,” zei hij. “De meeste mensen zitten echter vast in het programma. Mensen die toegang hebben tot een andere realiteit worden voor gek verklaard. Het grootste deel van de mensheid heeft last van een ongezonde slavenmentaliteit, zei Icke. Ons vermogen om de realiteit te ‘ontcijferen’ is gelinkt aan datgene wat we kunnen waarnemen. Wijsgeren en sjamanen zijn al duizenden jaren in staat om meer te zien dan alleen zichtbaar licht. Het is volgens Icke niet gek dat de pijnappelklier, ook wel het ‘geestesoog’ genoemd, verkalkt door fluoride.

“Het hart genereert het meest krachtige elektromagnetische veld van het lichaam; het weet gewoon,” zegt hij. “Dit is waarom ze het willen afsluiten door middel van depressie, angst en zorgen. Het brein volgt het hart. Als het hart, centrale zenuwstelsel en brein goed op elkaar afgestemd zijn, bevinden we ons in een hoge staat van bewustzijn.”

“Onze realiteit lijkt op die in de film The Matrix,” ging hij verder. “We moeten stoppen onszelf voor de gek te houden. We bevinden ons in een intellectuele gevangenis en kunnen het gehele plaatje niet zien.” Voor velen is het moeilijk te bevatten dat het universum een hologram is, maar door recente publicaties in de New Scientist en Scientific American staan steeds meer mensen er open voor.

Politici zijn volgens Icke niets meer dan marionetten. Als je dieper graaft kom je via de grote corporaties uit bij de Rothschilds. Na 25 jaar onderzoek concludeert hij dat deze realiteit is gekaapt door onzichtbare krachten die door gnostici Archonten werden genoemd. Informatie hierover lag opgeslagen in de Koninklijke Bibliotheek van Alexandrië en moest daarom worden verwoest, aldus Icke.

Archonten zijn psychopaten, legt Icke uit, zonder empathie, schaamte; het zijn pathologische leugenaars. Hij noemt wereldleiders, het bankwezen en de militaire politie als voorbeelden. De media zijn geobsedeerd door dood en sterfte. Het alziend oog op het dollarbiljet is een symbool van het netwerk van de Archonten, zegt hij. De gnostici spraken 2000 jaar geleden al van reptielen die over de wereld heersten. Volgens Icke is dat nu niet anders.

Hij ging ook in op de pedofielennetwerken op aarde. “Een groot aantal kinderen wordt misbruikt,” zegt hij. “Satanisme en pedofilie zijn met elkaar verbonden omdat pedofielen door Archonten worden bezeten, zodat ze zich met de energie van de kinderen kunnen voeden. Ted Heath deed het en Jimmy Savile diende de rijken – daarom is hij nooit vervolgd.”

In de volgepakte Wembley Arena zei Icke dat er nu veel meer straling is dan 50 jaar geleden en dat chemtrails onderdeel zijn van het plan om ons te versuffen. “De Archtonen veranderen de aarde zodat hij meer lijkt op hun thuisplaneet,” legt hij uit.

David Icke ontmaskert in volgepakte Wembley Arena de Archonten-samenzwering. Microchips vervangen medicijnen zodat we slaven worden van de maatschappij, vertelt hij. Archonten zijn robots die willen dat mensen net zo leven als zij. De god van de reptielen is technologie, aldus Icke.

De oplossing? Bewustzijn. Op het moment dat we wakker worden is het spel voorbij. Ze houden ons vast in mentale en spirituele misleiding omdat ze bang zijn dat we wakker worden. Vreugde, vrede, liefde en compassie zijn de sleutel. Door ons los te koppelen van het programma staan ze machteloos, zegt hij.

“Een persoonlijke revolutie is nodig!” buldert Icke. “De new age-beweging is slechts een uitvlucht. Wij zijn de revolutie als we ons niet langer conformeren aan de traditionele realiteit. Wereldwijd worden ontzettend veel mensen wakker. Het systeem probeert dit te onderdrukken, maar zal niet slagen.”

“Onthoud dit: niemand heerst als niemand gehoorzaamt,” aldus Icke na een lange staande ovatie.

 

 

Annemiek Schrijver in gesprek met Jacob Slavenburg

Voor cultuurhistoricus Jacob Slavenburg (1943) vormt het oude principe 'Ken Uzelve' de kern van zijn religiositeit. Een mens kan in de buitenwereld nog zoveel meemaken, uiteindelijk gaat het erom de weg naar binnen af te leggen. Volgens Slavenburg nodigt Jezus ons namelijk uit om af te dalen in de krochten van de eigen ziel: 'We zijn vergeten wie we in wezen zijn, en vervolgens zijn we een leven lang bezig om ons dat weer te herinneren.'

www.npo.nl/de-verwondering/26-03-2017/KN_1688857

" Don’t believe what your eyes are telling you.
All they show is limitation. Look with your understanding,
find out what you already know, and you’ll see the way to fly."

Jonathan Livingston Seagull